Hej Föräldrar! Ydre

Hej Ydre!

Som säkert många av er redan känner till så är det vi på TaxiBoo här i Tranås som kommer att köra skolskjuts och inomkommunal färdtjänst i Ydre nu framöver. Vi har kört skolor i Tranås sen mer än 25 år tillbaka och hoppas att vi kommer att leva upp till era förväntningar även här i Ydre. TaxiBoo startades av min far Bo Pettersson -91. På 60 talet drev han macken i Ekebäck och innan det var det min farfar som hade verksamhet där. Själv är jag född i det gula huset på kullen mittemot macken, så det finns lite ydrepöjk i mig också.

Detta innebär att det blir lite förändringar på vissa skolturer. Dessutom så ska alla barn köras till Ydreskolan när Hestraskolan byggs. Vi kommer även att få lite hjälp av YdreTaxi och JoroBuss att köra skolturer. Det kommer att rulla två stora bussar mellan Hestra o Österbymo, en går mellan fritids o Ömo (50buss) den plockar även upp elever på vägen i Ramfall o Asby och den andra från Linjebusshpl i Hestra (35buss) går direkt till Ömo via ett stopp i Kvarnkulla. Det innebär att vissa barn kan åka olika bussar beroende på om dom ska till fritids eller hem olika dagar, men det är inte många, dom flesta kommer åka samma buss varje dag. Alltså stor buss hem från skolan går till Fritids och liten till Hestra. Förutom sena turen på måndag 15.28 då alla åker stora bussen.

Måndagar 15.28 går 35 bussen mot Rydsnäs istället p.g.a. att östgötatrafiken har dragit in en linjebusstur mot Eksjö, så alla barn som åker med länstrafiken in på morgonen får åka skolskjutsbuss hem. Tis – Fredag åker ni med dom två ordinarie skolbussarna som går mot Rydsnäs, men egen buss på måndagar. Och ni går på vid skolan på skolskjutsplatsen mot kisavägen.

Skolan startar alltså nu på måndag 21/8. Förskoleklass och år1 börjar åka med oss från 23/8.

I rutan nedan får ni en tid när vi kör på morgonen, tänk på att det är tiden när bussen åker så att ni är klara 5 min innan. Grundregeln är ju även här i Ydre att förskolebarn och år1 hämtas i anslutning till hemmet, äldre barn kan ev. hämtas vid närmsta större väg.

Hoppas vi får ett bra samarbete framöver önskar vi alla här på TaxiBoo.

 

Hej Föräldrar !

Här kommer lite information angående era barns skolskjuts. Vi vill att ni meddelar oss när det blir avvikelser av olika slag, T.e.x. vid sjukdom mm.

Meddela oss om barnen inte ska med på morgonen, SAMT när dom ska börja åka igen. Vi vill även veta om dom inte ska med hem efter skolan.

Ni får en preliminär avgångstid av oss i början av varje termin, ( __.__ ) den kan sedan justeras under terminens gång, men det är alltid när bussen kommer som gäller. Vi hinner inte stå o vänta, då kommer era o andras barn försent till skolan.

Ni som har barn som åker på olika dagar eller olika adresser eller andra avvikelser meddelar detta till oss på mail. Detta ska göras för minst 4 veckor i taget och alltid minst 1 vecka innan ändringen börjar.

Ni meddelar er till oss på TaxiBoo på i första hand mail: ydre@taxiboo.se

Skriv gärna barnets namn o adress som Ämne. Ex: Nisse, Ydrehult.
eller på: 0140/31 14 14. (Tel tid M-F 7,00 – 18,00)
Övrig tid mail. Tack för er hjälp. Hälsningar Tomas.